Șor a digitalizat petiționarea din Orhei // Pe când la Chișinău și în întreaga țară?

În primul rând ar trebui să ne fie rușine că nu avem o digitalizare la nivel național în partea ce ține de petiționare, mai ales că trăim în secolul IT și practic fiecare are acces la internet și la diferite aplicații. Însă, până când guvernarea se mai gândește, iar la Chișinău nu s-a încheiat campania electorală și nu are cine să dezvolte măcar un așa task, la Orhei, în premieră național, Ilaș Șor a digitalizat relația public-administrație, fiind lansat în acest sens un sistem digital – http://cancelaria.orhei.md/.

Așadar, de acum înainte solicitările orheienilor vor fi plasate în sistemul digital, iar soluționarea acestora va fi, la fel, prin internet. Mai mult decât atât, cetățeanul va primi imediat informații despre termenul de examinare, care nu poate fi mai lung decât cel indicat în legislația națională.

Potrivit autorităților orheiene, noul proiect digital are ca scop reducerea timpului de examinare, precum și reducerea etapelor birocratice. Totodată, se renunță astfel la tancurile de hârtie, proiectul având pe această cale și o latură ecologică.

În continuarea dezvoltării serviciilor de calitate în Orhei, administrația mai plănuiește și lansarea unei aplicații online. Aceasta va permite orășenilor să depună solicitări de acasă și birou sau chiar de peste hotarele țării. Comod și simplu!

Eu aștept un așa proiect la nivel de țară. E timpul să nu mai plimbăm foile pe la cancelarii și prin instituțiile de stat & locale!

Distribuie acest articol