Proteste cu vorbe goale sau totuși e mai bine cu stomacul plin?

De aproape trei ani de zile PMAN nu mai are liniste, iar tot de atatea vreme si traficul din capitala este dat peste de cateva ori pe luna sau chiar in fiecare saptamana. Tot de atat amar de vreme si oamenii sunt hraniti cu vorbe goale si cu slogane alcatuite sa aduca doar capital politic anumitor politicieni de pe malul Bîcului. Prin urmare, din 2015 auzim aceleasi motive de nemultumire, aceleasi nume si tot acei “dusmani” ai “democratiei”. Pe de alta parte, de la o vreme vedem si proteste la care participantii sunt asigurati cu “pungi sociale” sau, cum a fost si astazi, cu bucate preparate direct in Marea Piata a Adunarii Nationale.

In acest context, inteleg faptul ca oamenii s-au cam saturat sa participe la masuri politice cu vorbe, iar noua directie a masei protestatare este cea dictata de burta si de intestine.

Totusi, fenomenul mentionat nu este intalnit doar in Moldova. Or, astfel de masuri sunt organizate in Romania si Bulgaria de catre partidele cu orientare sociale. Respectiv, acest tip de protest pare a fi importat cu succes din Uniunea Europeana. Deci, in alte tari europene totul este ok sa dai un mic omului care a iesit in strada, pe cand la noi totul pare sa fie vazut cu alti ochi. Mai mult, oamenii adunati in jurul mesei sunt injurati si batuti cu peturile de catre protestatarii care chipurile sunt la straja democratiei si libertatilor fundamentale.

Asadar, referindu-ma la ultima parte a celor scrise mai sus, voi sublinia salbatacia simpatizantilor #PAScuDA care si-au permis astazi sa incalce drepturile fundamentale la proteste ale cetatenilor care s-au adunat in jurul corturilor instalate de Partidul Sor. La fel, asa cum am notat si cateva randuri mai sus, aparatorii dreptatii au aruncat in oameni cu peturi si cu vorbe urate, iar pe langa toate astea mai doreau si sa rupa cordonul politistilor.

In final, voi mentiona ca fiecare are dreptul sa protesteze in felul sau, iar aceasta libertate fundamentala nu poate fi limitata sau criticata de nimeni. In caz contrar, la sigur putem spune ca oamenii care se impotrivesc felului cum protesteaza altii sunt de fapt niste indivizi aflati la o distanta enorma de tot ce inseamna democratie si drepturi.

Distribuie acest articol