Lucrătorii din grădinițele orheiene vor primi un suport lunar în mărime de 1000 lei

În continuarea realizării planului de susținere a instituțiilor preșcolare, care a debutat cu schimbarea radicală a procesului de asigurare a copiilor cu hrană, începând cu 1 octombrie curent, la decizia lui Ilan Șor, lucrătorii grădinițelor orheiene vor primi lunar un suport bănesc suplimentar în sumă de 1000 lei.

Suportul financiar vine să susțină angajații instituțiilor preșcolare, mai cu seamă că această categorie de angajați a fost neglijată de toate guvernările de până acum, iar cea mai insuportabilă perioadă a fost anume după așa-zisele reforme realizate cu ”succes” de către Maia Sandu și echipa ei de peledemiști, actuali mari activiști în cadrul /pas/.

Prim urmare, de suportul suplimentar în sumă de 1000 lei vor beneficia peste 300 de angajați. Vestea despre aceasta a fost anunțată chiar de către primarul municipiului Orhei.

După cum am notat și mai sus, datorită unui management corect al puterii locale, vara trecută a fost lansat un amplu program de reformă a învățământului preșcolar din municipiul Orhei. Astfel, după ce s-a renunțat la bucătăriile neconforme, iar acum mâncarea pentru copii este livrată în regim de catering, s-a decis și în privința inițierii lucrărilor de reparație capitală a tuturor instituțiilor preșcolare din localitate, fiind fixat un termen de până în anul 2020.

În acest context, este de apreciat implicarea autorităților publice locale în reforma adevărată a sistemului de educație preșcolar și primar, mai ales că această direcție a suferit din cauza deciziilor chibzuite a tovarășei Maia Sandu.

Distribuie acest articol