Lansarea în campanie: Șor – cu munca; Maia – cu vorba lungă și despre nimic

După startul campaniei electorale din 24 ianuarie 2019, ieri a venit și rândul Partidului Șor să țină o lansarea oficială în această cursă mixtă pentru parlamentare, iar de pe scenă au curs promisiuni și lozinci care și mai de care. Însă, în comparație cu alți ”candidați” de pe circumscripția națională și de pe circumscripțiile uninominale, fiecare vorbă rostită de la tribună era probată în fața celor prezenți la eveniment.

Fiind pe scenă, Șor le-a explicat colegilor săi că doar prin muncă se pot realiza lucrurile frumoase. În acest context, Șor a făcut un îndemn tuturor celor din sală, precum și întregului electorat, să se apuce cu toții de lucruri serioase și să muncească pentru realizarea scopurilor propuse.

Șor a avut un discurs încurajator, plin de optimism, un îndemn la lucruri mărețe și, nu în ultimul rând, la unitate întru atingerea obiectivelor.

Pe de altă parte, Maia Sandu, ”concurenta” lui Șor, a fost ”la Italia” și s-a văzut cu o parte din diaspora moldovenească, însă unde doar a vorbit despre nimicuri și a stat ca pe ace la întrebările incomode despre Filat, Andrei Nastase, Țopi, Platon și alții. Mai mult, Maia s-a ascuns și după cearta dintre cei prezenți, ea alegând să profite de neînțelegeri și să se abțină de la răspunsuri concrete. Mai mult, comportamentul Maiei a fost unul de susținere a violenței verbale și a dezbinării comunității de moldoveni din Italia. De fapt întreaga politică făcută de Maia este despre dezbinarea socială și despre ura dintre oameni, rude, frați și surori.

Dacă am compara discursul lui Șor cu vorbele Maiei, atunci primul demonstrează că este interesat și poate să facă ceva, pe când ultima doar vorbește în dodii și nu are vreun plan concret de ridicare a Moldovei.

Distribuie acest articol