Kroll îi acoperă pe Filat și Platon, adevărații beneficiari ai miliardului furat

Angajată să facă lumină în rapoartele Kroll, o companie internațională de prestigiu a anunțat astăzi că este gata să măture podelele cu cele două rapoarte întocmite până acum, iar motivele sunt unele suficient de întemeiate: subiectivism, excluderea sau omiterea intenționată a unor probe, desconsiderarea concluziilor instanțelor naționale și alte BNM, altele.

Vezi aici: Conferință de presă susținută de avocații lui Ilan Șor din Republica Moldova și Avocatul regal James Ramsden QC (Queen’s Counsel), Nicholas Connon, Director and CEO of Quintel Intelligence, cu tema „Frauda bancară din Moldova și prezentarea Raportului companiei Quintel Intelligence cu privire la raportul Kroll”

Potrivit Quintel Intelligence, Kroll nu a reflectat adevărul în ce a dat până acum. Mai mult, această firmă de „investigații”, identificată și angajată exclusiv de către peledemiști, îi acoperă interesat pe adevărații beneficiari ai miliardului furat: Vlad Filat și Veaceslav Platon. Or, susține QI, instanțele naționale, administrând și apreciind probele puse la dispoziție de către procurări și ofițerii de investigație, i-au găsit vinovați pe ce doi sus-numiți, însă numele lor nu apar în așa zisele-rapoarte luate în serios la Chișinău și presa de pe malul Bâcului.

„Este îngrijorător că declarațiile acceptate în instanța de judecată nu sunt luate în considerație de Kroll în investigația sa. În calitate de investigator profesionist nu văd nici un motiv pentru această atitudine”, a declarat reprezentantul Quintel Intelligence, Nicholas Connon.

Totodată, în opinia avocatului regal James Ramsden, specializat în investigații financiare și bancare, fiind angajat de Șor să-i reprezinte interesele, ”rapoartele Kroll 1 și Kroll2 nu conțin decât afirmații neîntemeiate, or acestea nu sunt confirmate de o analiză obiectivă a faptelor. Cu toate acestea, rapoartele au fost citate ca o concluzie bazată pe dovezi, fapt care nu corespunde adevărului. Ele nu merită recunoașterea pe care au obținut-o în Moldova”.

Mai mult, experții internaționali mai susțin că firma Kroll a avut acces și a administrat ilegal mai multe date cu caracter personal, iar pentru aceasta riscă să fie condamnată în ordinea stabilită.

La rândul lor, avocații din Moldova au menționat că investigația paralelă a QI este doar primul pas întru demonstrarea vinovăției lui Ilan Șor. „Am spus din start care este opinia noastră despre Kroll. Sperăm că după prezentarea raportului de alternativă, detaliat și profesionist societatea își va putea face concluziile independent ,fără ca cineva să-i impună părerea. Este începutul acțiunilor juridice împotriva lui Kroll atât în instanțele naționale cât și internaționale. Acesta este finalul primei etape și începutul unui drum lung, dar noi suntem absolut siguri că avem dreptate.”, a declarat Denis Ulanov.

Potrivit hotnews.md, James Ramsden este un avocat regal licențiat, cunoscut în Marea Britanie și la nivel mondial, specializat în investigații financiare și bancare. În prezent, pe lângă cazul KROLL și al scandalului bancar din Moldova, dânsul este implicat în investigarea unui caz major la cererea guvernului din Malaezia. James Ramsden QC are o practică internațională largă în soluționarea litigiilor comerciale, de reglementare, disciplinare, media, sport și drept public și are un spectru larg de clienți inclusiv din partea unor mari corporații guvernamentali și de reglementare. În activitatea sa, inclusiv de analiză a rapoartelor KROLL, avocatul colaborează îndeaproape cu compania britanică Quintel Intelligence, care reunește un grup de profesioniști înalt calificați în domeniul informațiilor financiare și de afaceri și investigațiilor cazurilor de fraudă bancară. Quintel Intelligence este un furnizor de informații juridice, specializat în rezolvarea litigiilor.

 

 

Distribuie acest articol