Înca o curte din Orhei a fost modernizată în totalitate

“Operațiunea Curtea” este in plina actiune la Orhei, iar in decurs de o luna au fost modernizate sub supravegherea lui Ilan Sor primele doua curti de blocuri, dintre care una a fost redeschisa chiar astazi.

Potrivit autoritatilor municipale din Orhei, la aceasta curte modernizata au fost efectuate urmatoarele:

  • au fost replantate gazoanele și răzoare cu flori;
  • au fost sădiți arbori și arbuști;
  • pentru copii au fost instalate terenuri de joacă;
  • pentru odihna persoanelor în etate au fost amenajate zone liniștite, umbroase și verzi;
  • Totodată au fost instalate și renovate peste 20 de bănci.

Un album foto poate fi vazut si pe siteul oficial al Primariei mun. Orhei.

Prezent la eveniment, edilul Ilan Sor a spus: „Îmbunătățirea vieții cetățenilor ar trebui să înceapă imediat odată cu ieșirea din casă, iar fiecare locuitor merită condiții moderne de viață și de odihnă”.

Probabil si ceilalti primari ar trebui sa se gandeasca exact la fel si sa intreprinda actiuni imediate intru asigurarea unor conditii mult mai bune localnicilor. Cel putin sa asigure acestora un mediu decent si motivatie sa ramana cu traiul in localitatea respectiva. Insa, cu regret sunt putini edili care se gandesc la proiecte reale, iar principala ocupatie a acestora sunt sedintele si seminarele pe la raion. Si iata asa timp de 4 ani, apoi mai au obrazul sa ceara inca un mandat. Unii de genul lui Chirtoaca au iesit si de trei ori in fata oamenilor fara sa arate ceva concret in urma lor.

Apropo, reconditionarea curtilor aminteste probabil celor mai in varsta si despre perioda cand totul se facea la timp si calitativ, precum si de ziua cand au pasit pentru prima data in curtea noua a propriului bloc in care locuiesc pana in prezent.

Mai in gluma mai in serios, Orheiul devine orasul in care la un moment unii pur si simplu vor dori sa “migreze” din Moldova direct acolo.

Distribuie acest articol