Gofman confirmă nevinovăția și depozițiile lui Ilan Șor în privința miliardului?!

După o perioadă lungă de tăcere și de pribegie, ieri Gofman a acordat un nou interviu despre furtul miliardului, dar și despre alte scheme de spălare de bani, toate puse la cale de gruparea din care face și Veaceslav Platon. Astfel, vorbind deja mult mai deschis și mai sigur pe el, fostul angajat al CNA a spus nume, a deconspirat scheme și a arătate cu degetul în adresa persoanelor implicate plenar. Mai mult, fiind întrebat despre participația lui Ilan Șor în cunoscutul jaf al miliardului, fostul ofițer anticorupție a mai spus, că ultimul a fost prestat și șantajat, precum și avea simpla funcție să ducă/aducă valizele cu bani, iar omul care exercita influență asupra lui este Vlad Filat.

În acest context, Gofman ar confirma, cu voce tare, nevinovăția lui Ilan Șor, dar și depozițiile scrise de ultimul în auto-denunțul prezentat Centrului Național Anticorupție, celor declarate în fața instanței de judecată, inclusiv pozițiile expuse prin intermediul mass-media. Însă, din nefericire pentru Șor, acest Gofman nu poate fi martor în dosarul penal la această etapă, iar principala cauză este lipsa lui din țară și imposibilitatea prezentării în fața procurorilor și instanței de judecată.

Totuși, declarația publică a lui Gofman ar putea fi un temei de rejudecare a cauzei penale, iar procurorii să fie obligați să audieze și acest martor cheie. Or, așa cum a declarat și fostul ofițer anticorupție, anume el este omul care a asistat la mai multe ședințe unde au fost adoptate anumite decizii, precum și tot el ar fi unul din oamenii care au primit amenințări din partea lui Filat și Platon, inclusiv soția lui a fost la un pas de moarte în urma unui atentat organizat de această structură criminală din care fac parte fostul premier și principalul raider din spațiul ex-sovietic.

În fine, declarațiile lui Gofman sunt foarte interesante și la țanc, importante pentru opinia publică, dar și instanței de judecată. Dar, ce o fi o fi, nu noi decidem, însă cert este că noua ieșire în public a stricat multe jucării din ograda raiderilor, inclusiv acum Natalia Morari este impusă să explice multor jurnaliști cum a fost posibil să-i mintă și să-i pună să promoveze niște neadevăruri.

Interviu cu Mihail GOFMAN.

Interviu cu Mihail GOFMAN.

//////

Vizionare plăcută.

Publicată de Zeppelin Investigation pe Joi, 8 Noiembrie 2018

Distribuie acest articol