FOTO // Cu dorință și cu o echipă bună, Orheiul se transformă în Micul Paris

După ce în ultimii ani au fost realizate cu succes mai multe proiecte sociale și de infrastructură în orașul Orhei, ieri a fost redeschisă și strada Mihai Eminescu, care a fost reparată în totalitate, iar trotuarul a fost pavat.

Acum strada Mihai Eminescu, deși este scurtă, a fost transformată într-un bulevard frumos amenajat, iluminat și excelent pentru o promenadă pe timp de zi, pe înserat și chiar noaptea. Mai mult, de la iluminatul abundent, și bine proiectat de către arhitecți și ingineri, acum drumul a căpătat și denumirea de „Champs-Elysees”, transformând orașul în Micul Paris din Moldova – un oraș care pe bune pretinde să fie capitala culturală a Republicii Moldova.

Așa cum informează autoritățile municipale, strada a fost reparată cu forțele proprii, iar porțiunea redeschisă face parte din amplul proiect de reamenajare a Orheiului.

Prezent la evenimentul de reinaugurare după lucrări, Ilan Șor s-a arătat convins că împreună cu orheienii va finaliza toate proiectele de infrastructură pe care le-a planificat. El a arătat că atunci când sunt depuse eforturi, dar nu doar făcute critici, lucrurile se mișcă din loc: “În timp ce alții se plâng, născocesc fel de fel de motive pentru a explica de ce nu fac nimic, noi nu așteptăm să ne dea cineva, dar muncim cot la cot, reparăm stradă cu stradă, curți și parcuri” –  vezi aici.

Distribuie acest articol