Despre duelul doamnelor înPROfunzime

In editia de ieri a emisiunii inPROfunzime, ProTV Chisinau, au participat trei reprezentate a trei partide politice: Ana Turcan, de la Democratia Acasa (DA), Mariana Tauber, de la Partidul SOR si Inga Grigoriu, de la Partidul Platforma lipsita de Demnitate si Adevar (PPDA). Tema initiala a emisiunii a fost campania electorala pentru Chisinau, insa discutiile au deraiat, in mod traditional, pana la furtul miliardului si Ilan Sor. Noroc de seful Radio Europa Libera Chisinau, care a pus punctele pe “i” si a mentionat, ca la moment discutiile despre miliard sunt doar folclor, iar afirmatii intemeiate pot fi doar dupa o sentinta definitiva si executorie. Probabil o reactie intarziata ar fi dus la o flocaiala politica in fata ecranelor TV, intre Tauber si Grigoriu, iar pana la acest moment era inca putin.

Afirmatia dlui Vasile Botnaru, in timpul dezbaterii, a fost probabil mai mult o dedicatie speciala Ingai Grigoriu, reprezentanta partidului care si-a dobandit capitalul politic doar speculand despre cine si cat ar fi furat, dar evitand in acelasi timp sa-l mentioneze si pe Vlad Filat, ultimul fiind deja condamnat si executat pentru implicarea sa in vestitul jaf.

Mi-a placut foarte mult si precizarea dnei de la Democratia Acasa, care a spus ca sloganul revendicat de PPDA – “Mai intai salvam capitala, apoi toata tara” – este de fapt inventat de Vladimir Ilici Lenin, respectiv nu de catre Andrei Nastase si platforma lui de speculanti.

Tot despre speculanta Grigoriu, vreau sa atrag atentia si asupra obiceiului ei tampit de aruncare inaintea trenului si de monopolizare a intregii emisiuni. A icnit nereusit sa manipuleze cu niste cifre, apoi a inceput sa ocupe tot spatiul de antena cu povesti rasuflate despre istoria trista a PPDA. Mai mult, Grigoriu a stat toata emisiunea cu nasul in telefon si citea indicatiile venite de la partid. Capacul la toate prostiile ei a fost atunci cand a spus ca Andrei Nastase este o “personalitate” si un bun specialist in domeniul juridic. Am ras cand am auzit aceste afirmatii.

Ce tine de intreaga emisiune, vreau sa mentionez ca nu am aflat nimic din programele electorale, iar emisiunea a deraiat si a fost cu totul despre altceva. Totodata, este de remarcat si faptul ca realizatoarea emisiunii a avut o atitudine cam rece fata de reprezentanta Partidului Sor. Aici, probabil, este de vina razboiul dintre Primaria Orhei si sotul Lorenei.

Emisiunea poate fi urmarita integral aici – inprofunzime.md

Distribuie acest articol