Copiii din Orhei vor merge în curând la grădinițe mai bune

Dupa ce autoritatile locale din Orhei au decis sa aloce indemnizatii suplimentare la nastere, apoi s-a decis ridicarea locuintelor sociale pentru tinerele familii, acum municipalitatea lanseaza un nou proiect, si anume declanseaza lucrarile de reparatie capitala a tuturor gradinitelor aflate in gestiune sa.

Potrivit proiectului, gradinitele vor fi reparate de la temelie pana la acoperis.

Din comunicatul oficial: “În conformitate cu proiectul de modernizare vor fi reparate și dotate spațiile de joacă, grupele, spațiile pentru somn, locurile pentru servirea mesei, sălile de muzică, terenurile de joacă și vor fi amenajate și dotate terenuri pentru sport. Toate spațiile vor fi dotate cu cele necesare: mobilier, veselă, cearșafuri, inventar sportiv, jucării, literatura și materialele metodice.”

Prezent la evenimentul de lansare a noului proiect, primarul Ilan Sor a spus ca planul de modernizare o sa fie unul model, iar in baza acestuia vor fi reparate toate celelalte gradinite din municipiu.

Dupa cum se transmite prin comunicatul oficial de pe orhei.md, reparatia gradinitelor este o initiativa a edilului, iar banii vor fi 100% din bugetul Primariei, fara imprumuturi sau din alte surse. Banii sunt disponibili din incasarile record la bugetul local, iar aceasta este posibil doar in urma unui management corect din partea echipei Sor.

Pentru a intelege mai bine despre ce lucrari este vorba, iata cateva fotografii de pe santier:

Distribuie acest articol