Copiii din Orhei alintați cu mâncare de restaurant

La inceputul acestei luni cei de la Orhei au anuntat despre lansarea unui proiect grandios in privinta gradinitelor publice, si anume deservirea ca in restaurante, iar astazi deja s-a aflat ca proiectul a fost testat cu succes si poate fi pus in realizare, incepand cu luna iunie curent, in toate institutiile prescolare din oras. Despre aceasta a anuntat primarul Ilan Sor, care mai spune ca este preocupat de conditiile in care sunt alimentari cei mici.

“Pentru mine, acest proiect este foarte important, pentru că sănătatea copiilor din orașul meu este cel mai important lucru. În toate localitățile, unde autoritățile locale vor fi reprezentate de membrii echipei Partidului “ȘOR”, va fi imediat introdusă aceeași practică. Deci, este mai bine să controlați calitatea, cantitatea și siguranța alimentelor.”, – a declarat Ilan Sor.

Potrivit proiectului, precum este indicat si in Planul #Orhei2018, gradinitele vor fi deservite de o companie unica specializata, care va detine licenta si autorizatiile corespunzatoare, iar produsele vor fi de cea mai inalta calitate. Mai mult, compania va avea si utilaj nou 100% si modern. In acest sens, autoritatile sustin ca picii vor fi hrainiti ca la restaurant.

Referindu-se la conditiile de producere, Ilan Sor a facut referire la cazurile nefericite de la Chisinau, despre cum baietii destepti furnizau produse de proasta calitate, iar copiii erau nevoiti sa manance ce era pus pe masa. In opinia sa, astfel de cazuri nu mai pot fi tolerate, deoarece sunt o crima si un atentat direct la sanatatea copiilor.

Este de mentionat ca, luand in considerare acest proiect, testat deja la Orhei, Șor promite ca modelul va fi preluat in toate localitatile unde in viitor vor fi primari din partea Partidului SOR. Astfel, tinand cont de alegerile locale din Chisinau si Balti, putem spune chiar de astazi ca deservirea calitativa a gradinitelor este un punct aparte si in programele electorale pentru aceste doua orase importante.

Vedeti mai multe informatii pe www.orhei.md

Distribuie acest articol